Ara

Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı herkesin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. Bu amaç doğrultusunda 3 Aralık günü tüm dünyada Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurulmuş, bu gün ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Ekm

Yabancı uyruklu çocuklara yönelik şartlı eğitim yardımı ve karşılaştıkları sorunların çözümü ve entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik yapılacak faaliyetler kapsamında İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personele Kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Yavuz Ertekin tarafından akran zorbalığı eğitimi verildi.

Ekm

İlimiz genelinde rehber öğretmeni bulunmayan okullarda öğrenci ve velilere yönelik olarak yürüttüğümüz; “Psikolojik Sağlamlık”, “Madde Bağımlılığı” ve “Çocuk Hakları Tanıtımı” konularındaki eğitimlerimize kurumumuz psikolojik danışmanlarınca başlanmış olup, eğitimler iki hafta boyunca devam edecektir.

Ara

Haz

Tercih dönemi sürecinde öğrencilere pedagojik destek sağlamak ve rehberlik hizmeti sunmak üzere aşağıda adları geçen Merkezlerde Tercih Danışmanlığı Komisyonları kurulmuş bulunmaktadır.