Nis

"TUZÖ" Yapay Zeka Destekli Ulusal Zeka Testi geliştirmesi amacıyla yürütülen "G-CAT Psikolojik Ölçme Aracı Geliştirilmesi" başlıklı proje eğitimine Kurumumuz Psikolojik Danışmanlarından Bahadır Han TEMUR katılım sağlamış olup bu kapsamdaki saha çalışmaları ilimizde kendisi tarafından yürütülecektir.

Nis

Ramazan Bayramı'nın sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi dileriz.

Bayramınız kutlu olsun!

Mrt

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bizler de bir kez daha gururla şehitlerimizi anıyoruz. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin azmi, birliği ve inancının bir simgesidir.

Şehitlerimiz, vatan topraklarını korumak için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler. Onların kahramanlığı ve fedakarlığı, bizlere bu topraklarda huzur içinde yaşama şansı verdi. Bugün, onların emanetine sahip çıkmak ve bu vatanı daha da ileriye taşımak için bir kez daha söz veriyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onların izinde yürümek, bizler için bir onurdur. Ruhları şad olsun!"

-Kırıkkale RAM Ailesi

Mrt

Milli Eğitim Müdürümüz Rıza AYDIN ve Şube Müdürümüz Bülent İÇBUDAK, kurumumuzu ziyaret ederek Kurum Müdürümüz Necib KÖROĞLU ve kurum çalışanlarımızdan, merkezimizin sağladığı hizmetlerle ilgili bilgi almışlardır. Nazik ziyaretlerinden Sayın Milli Eğitim Müdürümüze ve Şube Müdürümüze teşekkür ederiz.

Mrt

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönemini gurur ve coşkuyla kutlamaktayız. Bu özel gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu simgelerken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki milletimizin azim ve kararlılığını bir kez daha hatırlatmaktadır.

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. Mehmet Âkif Ersoy'un kaleminden çıkan bu destansı eser, milletimizin vatan sevgisi ve özgürlük arzusuyla yoğrulmuştur. Atatürk, İstiklal Marşı'nı milletin kalbinde birleştirici bir güç olarak görmüş ve bu önemli eserin Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olmasını sağlamıştır.

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümünde, Atatürk'ün önderliğindeki bu büyük mücadeleye minnettarlıkla ve gururla anıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, özgürlük ve bağımsızlık uğruna sergilediği bu eşsiz dayanışma, Türkiye'nin bugünkü gücünün temelini oluşturmuştur.

Unutmayalım ki, İstiklal Marşı'nın her bir dizesi, milletimizin ortak değerleri ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş birer destan niteliğindedir. Bugün, bu kutsal mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayarak, birbirimize kenetlenmeli ve birlikte daha güçlü yarınlara yürünmelidir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, milletimizin birlik ve beraberlik içindeki kararlılığını simgeler. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, AFAD İl Müdürlüğü uzmanları tarafından kurumumuzda eğitim verilmiş ve uzmanlar eşliğinde deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Bir topluma ilişkin en önemli göstergelerden biri o toplumdaki kadının yeri ve önemidir. Kırıkkale RAM ailesi olarak "Dünya Kadınlar Gününü" kutlarız.

Şbt

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kırıkkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Türk PDR Derneği Kırıkkale İl Temsilciği işbirliği ile ilimizde görev yapan tüm ruh sağlığı çalışanları ve alandaki öğrencilerin davetli olduğu, Uzman Doktor Sayın Tahir ÖZAKKAŞ'ın "Çocukları Korumak, Kurtarmak ve Geliştirmek" konusundaki semineri İl Müftüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. Katılım ve katkılarından dolayı Sayın Tahir ÖZAKKAŞ'a, Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK'a, Kurum Müdürümüz Necib KÖROĞLU'na, Türk PDR Derneği Kırıkkale İl Temsilciğine ve Şube Başkanı Sayın Ayşenur Zeybek ARSLAN'a ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem İl Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar Toplantısı Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK başkanlığında yapılmıştır. Toplantıda Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK, Kurum Müdürümüz Necib KÖROĞLU ve Türk Pdr Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ayşenur Zeybek ARSLAN'ın konuşmalarının ardından, sırasıyla Kırıkkale Emniyeti Çocuk Şube Müdür Vekili Başkomiser Mehmet Akif EKER ve Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan Avukat Üzeyir PEKDOĞAN; çocuk ihmal ve istismar durumlarında yapılması gerekenler konusunda, kolluk güçleri ve hukuki süreç perspektifinden bilgilendirme sunumu yapmışlardır. Toplantıya katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu İkinci Dönem Toplantısı Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK başkanlığında Rehberlik ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda yapılmıştır. Toplantıya katılan değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi İkinci Dönem Toplantısı Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK başkanlığında Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda yapılmıştır. Toplantıya katılan değerli psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Bahadır Han TEMUR tarafından hazırlanan "Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve İçsel Motivasyon Konusunda Öneriler" isimli yazımıza "Dökümanlar" sekmesinden ulaşabilirsiniz.