T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Kırıkkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Necib KÖROĞLU - Merkez Müdürü

                                                                                          ÖZGEÇMİŞ

Rize’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi  Ankara’da okudu. Lisans eğitimini Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında Ankara Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yaptığı ‘Psikolojik Danışman Görüşlerine Göre İlköğretim Okulu Müdürlerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine İlişkin  Görevlerini Gerçekleştirme Düzeyleri” isimli tezi ile  Kırıkkale Üniversitesi’nde tamamladı.

  

Araştırma ve Yayın Hizmetleri Bölüm Başkanı olarak başladığı  Rehberlik ve Araştırma  Merkezi’ndeki görevini Rehberlik ve psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı olarak sürdürdü. Bu görevi süresince  il düzeyinde Öğrenci Danışma Merkezi tercih koordinatörlüğü, aday öğretmenlerin  hazırlayıcı eğitimleri, farklı branş öğretmenlerine rehber öğretmenlik pedagojik formasyon kazandırma eğitimi, çocuklar için bireysel zeka testi uygulayıcı ve eğitici eğitimleri, farklı özel gereksinim gruplarının eğitimleri,  rehberlik ve psikolojik danışma anlayışı kazandırma seminerleri, temel eğitim projesi gibi eğitimlerde eğitim görevlisi/yöneticisi olarak hizmet yürüttü. Yerel medyada yazı ve röportajları yer aldı. “İlimiz Lise Öğrencilerinin Problem Durumları” “ÖSS Başarısızlık Nedenleri’ ve benzeri konularda araştırmalar yürüttü.

 

Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan ders kitaplarının hazırlanmasında Rehberlik Uzmanı olarak görev yaptı.

 

“Köroğlu Duygusal Zeka Ölçeği” ni  eşi ile birlikte literatüre kazandırdı.

 

Okul öncesinden yüksek öğretime kadar her eğitim kademesinde öğretmen veya yönetici olarak görev yaptı.

 

Kırıkkale Üniversitesinde “Rehberlik” ve “Eğitim Psikolojisi-Gelişim ve Öğrenme Psikolojisi” derslerini verdi.

 

Ulusal düzeyde ilk kez yapılan çok aşamalı öğretmen seçiminde branşında ülke derecesiyle BİLSEM öğretmeni olmaya hak kazandı. K.K.T.C’de  öğretmen olarak görev yapmaktayken, önceki yıllarda öğrenci seçimi ve tanılamasında görev aldığı BİLSEM’e müdür yardımcısı olarak atandı. Görev süresinin dolması ile aynı kurumda rehber öğretmen olarak çalışmaya devam etti. Anaokulu müdür yardımcılığı görevindeyken ilk defa yönetici atama kapsamında merkezimize atanarak 20.10.2023 tarihinde göreve başladı.

 

Başöğretmen unvanı olup; başarı, üstün başarı, ödül, teşekkür, takdir ve maaş ödüllerine  sahiptir.