İstiklal Marşımızın Kabulü

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönemini gurur ve coşkuyla kutlamaktayız. Bu özel gün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu simgelerken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki milletimizin azim ve kararlılığını bir kez daha hatırlatmaktadır.

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. Mehmet Âkif Ersoy'un kaleminden çıkan bu destansı eser, milletimizin vatan sevgisi ve özgürlük arzusuyla yoğrulmuştur. Atatürk, İstiklal Marşı'nı milletin kalbinde birleştirici bir güç olarak görmüş ve bu önemli eserin Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olmasını sağlamıştır.

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümünde, Atatürk'ün önderliğindeki bu büyük mücadeleye minnettarlıkla ve gururla anıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, özgürlük ve bağımsızlık uğruna sergilediği bu eşsiz dayanışma, Türkiye'nin bugünkü gücünün temelini oluşturmuştur.

Unutmayalım ki, İstiklal Marşı'nın her bir dizesi, milletimizin ortak değerleri ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş birer destan niteliğindedir. Bugün, bu kutsal mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayarak, birbirimize kenetlenmeli ve birlikte daha güçlü yarınlara yürünmelidir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, milletimizin birlik ve beraberlik içindeki kararlılığını simgeler. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

12-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 11:54 - Görüntülenme: 32